Hoe werkt het?

Als aanvulling op onze trainingen wordt ieder jaar de Triami Club Competitie (TCC) georganiseerd. Aan het eind van het jaar wordt een klassement opgemaakt van de beste 6 resultaten. De hoogst geklasseerde man en vrouw worden dan clubkampioen.

De clubcompetitie bestaat uit trainingswedstrijdjes die leuk zijn om samen met je clubgenoten, in een gemoedelijke sportieve sfeer, op een laagdrempelige manier mee te doen. Zo kan je aan het begin van het seizoen het wisselen nog eens oefenen bij de wisselwedstrijd, inzicht krijgen in je jaarlijkse progressie van je zwemsnelheid, tips krijgen van je clubgenoten over vragen die je wellicht nog hebt.

Voor 2023 maken de volgende onderdelen deel uit van de TCC:

 • 28 febr. een zwemtest . Bij de zwemtest zwem je 500 meter in een 25 mtr. zwembad om je snelheid te testen.
 • In april houden we een wisselwedstrijd. Hierbij worden 6 ronden van 1 km. gefietst afgewisseld met een ronde van 300 mtr. hardlopen.
 • Op 7 mei wordt de Deventer Sprint Triathlon gehouden. De uitslag die je in deze wedstrijd behaald ten opzichte van je clubgenoten telt mee in het TCC jaarklassement. (met URL naar de website van de sprint: https://www.triathlondeventer.nl/)
 • 22 mei wordt een zwemloop georganiseerd. We zwemmen dan in het 25 mtr. buitenbad 500 mtr. en lopen 4 rondjes van 1 km.
 • Op 15 juni is een zwemfiets trainingswedstrijd, 500 mtr. zwemmen in het 25 mtr. buitenbad en daarna 10 km. fietsen op de wielerbaan.
 • 12 juli wordt een zwemtest gehouden in het open water van Bussloo.
 • 8 september is er een tijdrit op de wielerbaan van 10 km.
 • 9 oktober wordt de coopertest gehouden. We lopen dan na een gedegen warming-up 12 minuten en meten de afstand die je daarbij max. kan halen.
 • Op 29 oktober organiseren we de cross-duathlon bij Averlo. Daarbij worden in het bos 5 km gelopen, vervolgens op een crossfiets of ATB drie ronden gefietst en afgesloten met een rondje lopen van 2,5 km

Puntentelling

Voor iedere wedstrijd kunnen punten worden behaald. Deze worden als volgt uitgedeeld:

 1. Dames en Heren cat. 15-14-13 enz. tot 2 punten.
 2. Deelnemen betekent 1 punt.
 3. Volbrengen in ieder geval 2 punten.
 4. Vrijwilligers krijgen 5 punten.
 5. De einduitslag wordt opgemaakt aan de hand van de beste 7 resultaten.
 6. Er wordt een wisselbeker voor de beste dame en de heer uitgereikt tijdens onze ALV.