Lidmaatschap

De meest gestelde vragen omtrent je lidmaatschap zijn in onderstaande FAQ te vinden. Staat je vraag er niet bij, of heb je behoefte aan meer toelichting, dan kan je altijd contact opnemen met onze secretaris via secretaris@triami.nl

Om lid te worden van Triami vul je ons inschrijf- en machtigingsformulier volledig in. Voorzie het document van je handtekening en stuur het (bij voorkeur digitaal) naar onze secretaris

Het inschrijfformulier is te vinden op de pagina Lidmaatschap

Wordt je later in het jaar lid, dan wordt je contributie altijd naar rato berekend.Je contributie is opgedeeld in een deel voor onze vereniging en een deel voor je (verplichte) basislicentie van de NTB.

Voor het Triami-deel van je contributie betaal je in je 1e lidmaatschapsjaar alleen voor de maanden waarin je lid bent. 

Voor het NTB-lidmaatschap geldt vanaf 1 september een korting van 50% op het jaarbedrag, en vanaf 1 november een korting van 75%. 

Ons contributiejaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Je contributie is altijd inclusief een basislidmaatschap van de NTB.

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld op onze Algemene Ledervergadering. Ons streven is altijd om onze vereniging zo toegankelijk mogelijk te houden.

Op de pagina lidmaatschap vind je de actuele bedragen.

Je verschuldigde contributie wordt jaarlijks, in het voorjaar, in 1 termijn door middel van je afgegeven incassomachtiging geïnd. Onze penningmeester zal je hier altijd vooraf over informeren. 

Ben je later in het jaar lid geworden? Ook nu zal onze penningmeester het volledige verschuldigde bedrag in 1x innen. Je krijgt altijd vooraf een bericht over de aanstaande incasso.

 

Indien je je lidmaatschap wilt beëindigen dien je dit vóór 30 november per email kenbaar te maken via secretaris@triami.nl 

Je ontvangt altijd per email een bevestiging van je uitschrijving, je lidmaatschap zal stoppen per 31 december.

Een contributiejaar loopt bij Triami altijd van 1 januari t/m 31 december. Je lidmaatschap voortijdig beëindigen is in principe niet mogelijk, alleen met zwaarwegende argumenten wordt van deze regeling afgeweken.

Dien je verzoek per email in via secretaris@triami.nl, het bestuur zal over je verzoek oordelen. 

Dat kan alleen als er sprake is van onmacht. Denk aan een breuk, operatie waardoor trainen echt niet mogelijk is. Een medische verklaring is hiervoor noodzakelijk. De minimale periode om je lidmaatschap tijdelijk stop te zetten is 3 maanden.

Bij ons betaal je geen eenmalige inschrijfkosten.

NTB licentie

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) De NTB is de overkoepelende sportbond voor alle multidisciplinaire duursporten, en is aangesloten bij NOC*NSF, ETU en ITU. 

Bij je lidmaatschap is altijd een NTB-basislicentie inbegrepen. Hierdoor ben je tijdens trainingen en wedstrijden verzekerd (beperkte aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering) en ontvang je 6x per jaar het magazine ‘Transition’

Met een NTB basislicentie ben je bij deelname aan NTB-wedstrijden daglicentiekosten verschuldigd. Wil je dit niet dan biedt een additionele atletenlicentie uitkomst. 

Met een NTB-atletenlicentie ben je geen daglicentiekosten bij deelname aan NTB-wedstrijden meer verschuldigd. Wanneer je per seizoen deelneemt aan 3 of meer NTB-wedstrijden ben je met een atletenlicentie vaak voordeliger uit.  Bij deelname aan Teamcompetitie-wedstrijden en NK’s is een atletenlicentie verplicht. 

Een atletenlicentie is op elk moment aan te vragen via mijn.triathlonbond.nl De atletenlicentie stopt automatisch per 31-12, en dien je jaarlijks zelf te verlengen. 

De NTB heeft afspraken gemaakt met de KNWU, KNZB en de Atletiekunie. Met je NTB-atletenlicentie kan je zonder bijkomende kosten een basislicentie van genoemde sportbonden aanvragen, of deelnemen aan wedstrijden van deze sportbonden zonder daglicentiekosten verschuldigd te zijn. Zie voor de actuele regelingen de website van de NTB: https://www.triathlonbond.nl/leden/vragen-over-lidmaatschap/

Je atletenlicentie stopt automatisch per 31-12. 

Communicatie

Triami leden worden op de hoogte gehouden van alles wat er speelt binnen en rondom onze vereniging met onze email-nieuwsbrief. Denk hierbij aan uitslagen en standen van onze Clubcompetitie, bestuursmededelingen, aankondiging en aanmelding voor activiteiten zoals ons Trainingsweekend en wedstrijdverslagen.

Ben je lid, maar ontvang je de nieuwsbrief niet? Geef het even door via secretaris@triami.nl

Mocht een training onverhoopt niet doorgaan, of is er een andere (urgente) mededeling dan wordt dit via onze Whatsapp-groep gecommuniceerd. Deze app-groep is in principe alleen bedoeld voor mededelingen. 

Voor de onderlinge (sociale) communicatie over onze vereniging, de triathlonsport en soms gewoon slap geouwehoer is er een aparte app-groep. Uiteraard heb je altijd zelf de keuze om wel of niet deel te nemen aan deze app-groep. 

Veel leden delen hun sportieve activeiten op Strava. Je kan onze club vinden via de volgende link: https://www.strava.com/clubs/triami